maandag 16 januari 2012

Do you believe in fairytales?

Hello lovely dolls,

So cute,I love this! ^__^ Drawing&design by Yvette. ^^
Thank you for letting me show this on my blog.

I'm a little bit despered, I just don't know what to do and I need your help!
Please help me!
I would really appreciate that!  ^______^

Let me tell about the fun things first, this Sunday the pirate meet is held and I'm looking forward to
it since months.
So let me show you some pictures from the outfit I'm going to wear this Sunday:


The first picture is a little bit
dark, but now it's more a surprise.

Close-up from the hat:

Isn't it stunning? It's an amazing hat, the perfect hat for
pirate lolita! I love it! *_*
It's from Rosa Nitida, Iiraliina makes such an amazing
things.

And a normal outfit which I would like to show:
You can see Fritzke's tail xD

                             Details                                                                     All the fairytales are told now..

8 opmerkingen:

 1. Hi,

  I think its brave that you are so honest about this on your blog, and I think its something a lot of lolitas can relate to.
  But it does sound like you are more influenced by your parents and friends than you are aware of.
  After all, you mention them here so that means their opinion is important to you. But the question is: what do you want yourself?
  If you are not happy in your new dress, sell it on the egl sales community. There will be a lot of girls who really want that dress, maybe for the same price you paid for it.
  If you feel bad in your new dress because of what your mother has said, you need to find out what is more important, your own opinion or your mother's.
  And you can still see your Lolita friends even if you aren't wearing Lolita yourself, don't keep wearing Lolita because you are afraid they will leave you, in that case they are not worth to be your friends anyway.

  Good luck,
  Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is zeker een lastige situatie!
  Ik herken er wel dingen van mezelf in. Ik heb een moeder die maar niet snapt dat lolita kleding mij blij maakt. Die vindt ook dat ik beter mijn geld kan besteden aan zinvollere dingen, en kleding die ik ook kan dragen als ik ouder ben. En ondanks dat ik mijn best doe om me niks aan te trekken van haar commentaar, raakt het me toch elke keer wel en blijft het onbewust toch in mijn hoofd hangen en heeft ook soms onbewust invloed op mijn acties.
  Zeker omdat het dan toch familie is... Als onbekende negatieve kritiek op je hebben is dat altijd makkelijker van je af te schudden dan van mensen die belangrijk voor je zijn.


  En ik heb ook mijn periodes gehad waarbij ik alle lolita kleren die ik had, me ook niet mooi vond staan. Af en toe heb ik dat nog steeds, maar ik weet nu wel beter welke vormen en kleuren mij beter staan en welke mij minder.


  En wat jij zegt over je Stained Glass herken ik ook. Met mijn Silent Moon. Ergens heb ik er spijt van dat ik hem heb. Het is een prachtige jurk, maar hij was ook heel duur en het is toch niet echt mijn stijl blijk nu dat ik hem heb. Ik heb dan besloten om hem niet te verkopen omdat ik hem nog steeds wel erg mooi vind, maar als ik zegmaar terug in de tijd kon dan had ik hem niet gekocht. Maar nu vind ik hem mooier op de hanger dan op mij. :3


  En ik gebruik lolita ook als escapisme. De boze buitenwereld zit vol met mensen die onaardig zijn, met hele irritante bureaucratie, viezigheid... En als ik lolita draag dan kan ik dat meer van mij afzetten. Alsof ik dan in een soort beschermende bubbel door die boze buitenwereld loop. En het helpt me ook de aandacht af te leiden van mijn chronische pijn.

  En ik ben van mening dat daar niks mis mee is. Zolang je maar niet te ver heen gaat, dat je bijvoorbeeld echt erin gaat geloven dat je een speciale prinses bent (en zo verwacht behandeld te worden door andere mensen) en dat je alleen op een dieet-van-snoepjes-a-la-momoko leeft en dat soort dingen. Maar dat verwacht ik niet van jou. :)
  En je bent nog jong! Geniet ervan. Opgroeien kan je altijd nog. En zolang je bij belangrijke dingen jezelf nog steeds representatief neerzet en je je vrije tijd vult met frills, dan is daar niks mis mee!

  Het kost moeite om in jezelf te blijven geloven en dingen te doen en te kiezen voor jezelf waar je gelukkig van wordt, zeker als je commentaar van anderen erop krijgt. Maar uiteindelijk moet je doen wat jóu gelukkig maakt, niet wat een ander gelukkig maar, want dat maakt jou alleen maar ongelukkiger. En geniet van het leven zolang het nog kan! Voor hetzelfde geld kom je over een jaar onder een auto.
  Ik moet dit ook zelf vaak tegen mij herhalen, maar het lukt me nu wel steeds beter om voor mijzelf te kiezen en gewoon lolita draag (en dure dolls koop - een ander ding waar mijn moeder ook graag commentaar op levert).

  En soms kan het helpen om even een bewuste keuze te maken om een periode totaal geen lolita te dragen en niet naar je kleding te kijken, om te zien hoeveel je het dan mist en hoeveel behoefte je er nog aan hebt. En soms is het ook dat als je je dan na die tijd weer aankleedt in je frills, dat je dan weer in love valt met lolita! ^_^

  In elk geval heel veel succes, want het blijft niet makkelijk natuurlijk.
  (en sorry voor mijn uber lange comment)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan ben ik in die lange comment helemaal vergeten te zeggen dat die hoed er prachtig uitziet! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ^ Agree with Rebecca. I think you're being influenced a lot by others right now and that's probably the main reason that you don't really feel good in Lolita. If many people that are important to you talk thát negative about something you love (but maybe also feel a little bit insecure about, because - let's be honest - lolita's aren't really that accepted in our society yet), then it's not that strange that you don't feel comfortable in it anymore... Maybe it's a good thing to see for yourself if it is really the negativity that makes you not "like" your Loli-style anymore, of if you have maybe started to "outgrown" this style.. That can happen, with any sort of style, not just Lolita.
  And I don't think that if you would stop wearing Lolita, that your "Loli-friends" wouldn't be in your life anymore.. You can still meet up with all of those people, not wearing Lolita, right? I wouldn't worry about that, they're sweet girls ;)
  I hope you'll find out what it is that makes you not like or question your style right now, and that this helps you out! Good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het eens met de anderen. Mooi verwoord trouwens Velvetbat!

  Dit is herkenbaar. Ik heb ook een periode gehad dat lolita me niks deed. Ik heb het toen even niet gedragen en na een tijdje vond ik het weer leuk en werd ik weer verliefd.

  Het is lastig als je directe omgeving het eerst leuk vond, en nu niet meer. Dat ze het niet leuk vinden dat je het draagt is een ding, maar ook zeggen dat je het niet moet dragen is niet leuk. Ik vind dat je moet dragen wat je wilt dragen, omdat je er gelukkig van word. Ze zouden je beter kunnen steunen..

  En het plaatje met tekst van Yvette is perfect. Moest toen ook meteen aan mezelf denken omdat dit zo waar is. Ook ik gebruik lolita om te ontsnappen aan de 'echte' wereld. Als ik lolita aan heb 'vergeet' ik de buitenwereld, en hoe slecht en lelijk die kan zijn. En dan zit ik in mijn eigen wereldje, waar iedereen aardig tegen elkaar is, en dat alles dan mooi is. Zolang je de grens weet is het goed.

  En zelfs als je zou stoppen met lolita moet je weten dat we je altijd nog wel willen zien! We zijn niet alleen vrienden met je omdat je lolita draagt, maar ook omdat je ontzettend lief bent! ♥ Dus lolita of niet, je bent een vriendin~

  En je hoed van Iira is prachtig! ♥ Kan niet wachten om die in het echt te kunnen zien! Vind je 'normale' outfit ook leuk. Dat jurkje staat je goed!

  *Dikke knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het ook erg eens met de anderen.

  Ik moet zeggen dat ik periodes had dat gothic lolita me minder deed en ik niet tevreden was met mijn wardrobe. Het overschakelen naar dark classic hielp voor mij toen heel erg, om daarna weer heel erg verliefd te worden op gothic.

  Het is erg lastig als je familie en vrienden het niet goedkeuren. Ik heb er zelf niet zo'n ervaring mee, omdat al mijn vrienden me schattig vinden en mijn familie er onderhand wel aan gewend is, maar ik zou het ook moeilijk vinden als niemand in mijn naaste omgeving het zou accepteren. Maar Anne, als een kledingstijl, of het nou lolita is of niet, je echt blij maakt, moet je het gewoon kunnen dragen ongeacht wat anderen vinden. Ik vind dat ze je moeten steunen in jouw keuzes.

  Ik vind de tekening van Yvette zo toepasselijk. Ik leef ook in mijn eigen bubble, so to say. Ik loop door de school in mijn mooiste jurk en vergeet alles om me heen. Ik zit echt in een wereldje waar iedereen aardig en mooi is, van binnen en van buiten. Die wereld ervaar ik ook op meets :3 Ik weet niet in hoeverre er een grens in is, ik vlucht altijd naar mijn eigen wereldje als de realiteit me tegen zit. Aan de andere kant heb ik wel een realiteitszin, maar ik ontloop alles graag.

  Je moet ook weten dat ik je hartstikke lief vind!:3 Dus of je lolita draagt of niet, mij raak je echt niet kwijt, je bent een vriendin, zoals Denise al zei.

  Dat van Holy Stained Glass is ook wel een domper, ik snap ook wel dat je dan even de zin in nieuwe kleding kwijt bent. Ik hoop dat je hem kan verkopen, op de comm sales raak je hem vast wel kwijt. Aan de andere kant, ik was een tijdje niet meer zo gek op mijn Church Gate en heb hem een tijdje laten hangen. Nu merk ik dat ik hem weer aan wil, omdat ik hem toch wel heel mooi vind. Dus denk goed na over wat je met je jurk doet en ik hoop niet dat je je laat ontmoedigen door een miskoop, ook al is het natuurlijk een dure :3

  Als laatste is die hoed van Iira echt geweldig. Ik heb zelf ook een grote hoed van Iira die ik graag op de pirate meet wil dragen. Dan twinnen we een beetje hihi!:3
  Je normale outfit vind ik ook leuk, dat hoedje is echt schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen